Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Slachtoffer van fietsdiefstal vindt fiets én daders terug in bos

ZemstTwee mannen die verschillende fietsen zouden gestolen hebben riskeren 20 maanden cel. Het duo werd in april in Zemst betrapt toen ze een aantal gestolen fietsen kwamen ophalen in een bos. Volgens de twee verdachten hadden ze elk één fiets gestolen, en niets meer dan dat.

  1. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
    PREMIUM

    Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

    Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
    Brussel