Tijdens een korstmossenexcursie in het natuurgebied ‘Bos van Aa’ in Zemst ontdekte de WBL (Werkgroep Bryologie en Lichenologie) het boommuggenstrontjesmos. Dat werd nooit eerder in België gezien en in Nederland is de soort ook pas recent ontdekt.
Volledig scherm
Tijdens een korstmossenexcursie in het natuurgebied ‘Bos van Aa’ in Zemst ontdekte de WBL (Werkgroep Bryologie en Lichenologie) het boommuggenstrontjesmos. Dat werd nooit eerder in België gezien en in Nederland is de soort ook pas recent ontdekt. © Natuurpunt / Gabriela Sroka

Primeur voor Bos van Aa: voor het eerst boommuggenstrontjesmos in ons land aangetroffen

In het Bos van Aa in Zemst hebben leden van de Werkgroep Bryologie en Lichenologie (WBL) boommuggenstrontjesmos ontdekt. Nooit eerder werd die soort in ons land aangetroffen.

0 reacties

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”