De gemeente Zemst vindt dat de Galgenberg-site in Weerde meer potentieel heeft dan alleen de voetbalaccommodatie. Daarom zal het tweede terrein van VK Weerde een andere invulling krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zemst vindt dat de Galgenberg-site in Weerde meer potentieel heeft dan alleen de voetbalaccommodatie. Daarom zal het tweede terrein van VK Weerde een andere invulling krijgen. © Marc Baert

Padel, golf of minigolf? Gemeente wil sportaanbod op Galgenberg fors uitbreiden

WeerdeWelke sporten verdienen een plek op de Galgenberg-site in Weerde? Met die vraag trekt het schepencollege van Zemst de markt op. Iedereen kan vanaf volgende week een concreet project indienen. Daarmee wil de gemeente van de Galgenberg-site een echt sportpark maken. “Want vandaag heeft enkel voetbalclub VK Weerde er onderdak, terwijl de site veel meer potentieel heeft”, zegt sportschepen Tim Borteel (Vooruit).

  1. Aftellen naar Beigemse Brocante: “Nieuwe ploeg, veel standen, drie terrassen,... het geeft me eindelijk weer zelfvertrouwen”
    PREMIUM
    grimbergen

    Aftellen naar Beigemse Brocante: “Nieuwe ploeg, veel standen, drie terrassen,... het geeft me eindelijk weer zelfver­trou­wen”

    Een van de grootste en drukst bezochte brocantes staat voor de deur. Deelgemeente Beigem? Dat doet bij weinigen buiten Grimbergen een belletje rinkelen. Maar de Beigemse Brocante, die kennen ze tot ver. “Het was alles of niets op verschillende vlakken. Gelukkig werd het álles.” De straten hangen vol affiches, de nummertjes zijn op de stoep geschilderd, de gemeente maakt de straten helemaal klaar. De brocante hangt in de lucht!