Danny staat bij de deur die de inbrekers hebben opengebroken.
Volledig scherm
Danny staat bij de deur die de inbrekers hebben opengebroken. © Marc Baert

Op zoek naar drank breken twee mannen in bij Frituur Danny: “De herstelling van de schade zal meer kosten dan wat ze gestolen hebben”

ZemstDanny Anné (54) kwam terug van een weekendje in Nederland toen bleek dat er was ingebroken in zijn frituur in Elewijt. Twee mannen hadden te diep in het glaasje gekeken en er niet beter op gevonden dan in te breken in het frietkot, op zoek naar meer drank. Na hun buit te hebben opgedronken vertrokken ze weer. Ver zijn ze niet geraakt want de politie kon hen onmiddellijk onderscheppen nadat ze getipt werden door een voorbijganger. “Ik kreeg zondag een telefoontje van de politie over de inbraak. Gelukkig had ik voor te vertrekken bijna alles uit de frituur gehaald.”

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Pannenkoeken met zelfgemaakt ijs, appeltjes of Grand Marnier? Bij deze acht zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland vier je Lichtmis zoals het hoort
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Pannenkoe­ken met zelfge­maakt ijs, appeltjes of Grand Marnier? Bij deze acht zaken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land vier je Lichtmis zoals het hoort

  “Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar panneke warm.” Volgende week woensdag, op 2 februari, is het Maria-Lichtmis en dat wordt uiteraard gevierd met pannenkoeken. Onze redactie zocht enkele leuke adresjes uit: acht ijssalons en brasserieën in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je terechtkan voor een klassieke pannenkoek of eentje met een upgrade. Kies jij voor de ‘mikado’, ‘de bom’ of eentje met advocaat? Of heb je toch liever een echte pancake?