Op deze parking recht tegenover basisschool De Pimpernel in Zemst-Laar komt in het najaar een frituur.
Volledig scherm
Op deze parking recht tegenover basisschool De Pimpernel in Zemst-Laar komt in het najaar een frituur. © Google Maps

Nu locatie bekend is, zoekt gemeente uitbater toekomstige frituur

Zemst-LaarNet voor de zomer beslisten de inwoners van Zemst-Laar dat de nieuwe frituur in hun gemeente op de parking recht tegenover gemeenteschool De Pimpernel moet komen. Nu die locatie bekend is, gaat de gemeente op zoek naar een uitbater.

 1. Te grote kans op zware ongevallen, dus komt vuilniswagen niet langer in te smalle straten: “Niet wachten tot er iets ernstigs gebeurt”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Zemst/Machelen/Londerzeel/Meise

  Te grote kans op zware ongevallen, dus komt vuilniswa­gen niet langer in te smalle straten: “Niet wachten tot er iets ernstigs gebeurt”

  In te smalle straten zullen vuilniswagens van Incovo het afval niet langer voor de voordeur komen ophalen. Het gevolg van enkele zware ongevallen met vuilniswagens de voorbije jaren in ons land. “Onze chauffeurs moeten soms halsbrekende stoten uithalen om het vuilnis op te halen, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Dat willen we voorkomen”, zegt Incovo-directeur Jan Buysse. Bewoners moeten hun vuilnis daarom voortaan op de hoek van de straat zetten.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.