De bewoners van de Elewijtsesteenweg vragen al jaren om een snelheidsverlaging en tonnagebeperking in te voeren.
Volledig scherm
De bewoners van de Elewijtsesteenweg vragen al jaren om een snelheidsverlaging en tonnagebeperking in te voeren. © Foto Lukas

Na jaren discussie neemt gemeente Elewijtsesteenweg over van Vlaams Gewest én krijgt er 531.000 euro voor

EppegemDe gemeenteraad van Zemst heeft het licht op groen gezet om de Elewijtsesteenweg in Eppegem over te nemen van het Vlaamse Gewest. Opvallend: het bestuur krijgt er nog eens 531.000 euro bovenop, om de weg te herstellen. De bewoners vragen al jaren een snelheidsverlaging en tonnagebeperking. De gemeente zal nu bekijken wat mogelijk is.

 1. REEKS. Geniet van een drankje terwijl de kinderen ravotten: de leukste terrassen voor het hele gezin
  PREMIUM
  Brussel en Vlaamse Rand

  REEKS. Geniet van een drankje terwijl de kinderen ravotten: de leukste terrassen voor het hele gezin

  Combineer het ruime terras van De Markten met de gezellige buitenspeeltuin op de autovrije Oude Graanmarkt en je hebt het recept voor een geslaagd terrasmoment in de stad gevonden. Behalve de levendige setting biedt De Markten een rist Belgische bieren aan, naast biowijnen, cocktails, koffie, thee en homemade limonades. De kleinsten kunnen gaan voor een glas fris of een van de sapjes. Ook op de keuken mag u vertrouwen: De Markten mikt op duurzame, kwaliteitsvolle, en ronduit lekkere maaltijden. Wraps, bowls, boterhammen of soep: het menu van De Markten is gezond en smakelijk.
 2. Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”
  PREMIUM
  Perk

  Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”

  Het elektronische festival Paradise City – in 2019 nog goed voor 21.500 bezoekers – zal niet eind juni maar wel midden augustus plaatsvinden in Perk. Dat zijn de gemeente Steenokkerzeel en de organisatie overeengekomen. Je komt er op 13, 14 en 15 augustus wel alleen in met een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test. Op de line-up en ticketverkoop is het nog even wachten. “Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid van het Overlegcomité over maatregelen.”
 3. Sterrenchef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheidsjaar dwarsboomde”
  PREMIUM
  Elewijt

  Sterren­chef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheids­jaar dwarsboom­de”

  Na 32 jaar achter het fornuis van restaurant Kasteel Diependael in Elewijt te hebben gestaan, gaat topchef Noël Neckebroeck (65) eind juni met pensioen. 22 jaar lang had hij een Michelinster en vandaag pronkt hij nog steeds met een 16/20 in de culinaire gids GaultMillau, maar over drie weken sluiten Noël en zijn vrouw Rita (65) een belangrijk hoofdstuk in hun leven af. “Gelukkig mogen we nu nog even de deuren openen.”