De gemeente Zemst sluit een samenwerking met Coach Partners af.
Volledig scherm
De gemeente Zemst sluit een samenwerking met Coach Partners af. © rv

Leerlingen voortaan met bus van privéfirma op uitstap

ZemstDe leerlingen van de Zemstse basisscholen worden voortaan niet langer met de gemeentelijke bus naar het zwembad of een schooluitstap gebracht, want de gemeente heeft een akkoord bereikt met een busmaatschappij. Die beslissing kwam er nadat de gemeentelijke bus na 15 jaar aan vervanging toe was.

 1. Padel, golf of minigolf? Gemeente wil sportaanbod op Galgenberg fors uitbreiden
  PREMIUM
  Weerde

  Padel, golf of minigolf? Gemeente wil sportaan­bod op Galgenberg fors uitbreiden

  Welke sporten verdienen een plek op de Galgenberg-site in Weerde? Met die vraag trekt het schepencollege van Zemst de markt op. Iedereen kan vanaf volgende week een concreet project indienen. Daarmee wil de gemeente van de Galgenberg-site een echt sportpark maken. “Want vandaag heeft enkel voetbalclub VK Weerde er onderdak, terwijl de site veel meer potentieel heeft”, zegt sportschepen Tim Borteel (Vooruit).
 2. Al 870 tickets verkocht, maar geen groen licht voor Thé Dansant: “Beslissing kwam heel hard aan”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Al 870 tickets verkocht, maar geen groen licht voor Thé Dansant: “Beslissing kwam heel hard aan”

  Slechts nieuws voor wie al een ticketje gekocht had voor Thé Dansant op zondag 1 augustus in het Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde. Het stadsbestuur geeft de organisatoren namelijk geen vergunning. De oorzaak? Corona, maar ook een tekort aan ordehandhavers dat weekend. “Ook al is het in openlucht, 3.000 man samenbrengen is in deze periode nog niet verantwoord”, zegt burgemeester Hans Bonte.