Bliksem slaat toe in Elewijt: een van de brokstukken die naar beneden viel.
Volledig scherm
Bliksem slaat toe in Elewijt: een van de brokstukken die naar beneden viel. © Dieter Nijs

“Ik dacht dat er een vliegtuig véél te laag aan het vliegen was”: blikseminslag tijdens storm Odette wekt hele straat

De klap deed erger vermoeden, maar de schade die storm Odette vrijdagochtend aangericht heeft bij Diane en Lieyvin in Elewijt (Zemst), viel gelukkig al bij al mee. “Het was niet aan het rommelen zoals normaal bij bliksem, maar het was wel schrikken van die ene felle klap.”

 1. Triatlon Vlaanderen lanceert nieuw regelmatigheidscriterium crossduatlon: “Sporters weer perspectief bieden”
  CROSSDUATLON

  Triatlon Vlaanderen lanceert nieuw regelmatig­heids­cri­te­ri­um crossdu­atlon: “Sporters weer perspec­tief bieden”

  De Vlaamse triatlon- en duatlonfederatie Triatlon Vlaanderen heeft een nieuw regelmatigheidscriterium crossduatlon aangekondigd voor 2021. Wie aan minstens drie van de vijf wedstrijden in het voorjaar deelneemt, komt in aanmerking voor het eindklassement en wordt uitgenodigd voor een slotfeest eind 2021. Bovenop de bestaande organisaties in Retie, Westrozebeke en Hofstade komen er met Zeebrugge en Gent twee nieuwe wedstrijden bij. “Wij willen sporters opnieuw perspectief bieden”, klinkt het bij de organisatoren.
 2. Historicus Marcel Kocken viert 85ste verjaardag met nieuw boek: “Geschiedenis gaat niet over keizers, maar over het klootjesvolk”
  PREMIUM
  Mechelen

  Historicus Marcel Kocken viert 85ste verjaardag met nieuw boek: “Geschiede­nis gaat niet over keizers, maar over het klootjes­volk”

  Een leesboek over Mechelen en zijn geschiedenis, zijn inwoners, zijn folklore, zijn dialect en nog zoveel meer… Dat is ‘Mechelen Gebundeld’, een uitgave die vanaf morgen dinsdag in de boekhandel ligt naar aanleiding van de 85ste verjaardag van historicus Marcel Kocken. Je zou kunnen zeggen dat hij er zestig jaar aan schreef. “Geschiedenis gaat voor mij niet over keizers, maar over het klootjesvolk.”
 1. Oppositiepartijen verdenken stad van schending privacywetging: “Onaanvaardbare verdachtmakingen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Oppositie­par­tij­en verdenken stad van schending privacywet­ging: “Onaan­vaard­ba­re verdachtma­kin­gen”

  N-VA stelt zich ernstig vragen, Vlaams Belang dient zelfs klacht in bij minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers naar aanleiding van ‘de zaak De Zwaan’. Drie arbeiders werden door de stad Mechelen de laan uitgestuurd omdat ze er aanwezig waren op een illegaal feestje. De oppositiepartijen vermoeden dat de stad daarbij haar boekje te buiten ging om de betrokken personeelsleden te kunnen identificeren. “Onaanvaardbare verdachtmakingen”, vindt de burgemeester.
 1. Martine Tanghe zingt samen met Samson & Gert!
  Play

  Martine Tanghe zingt samen met Samson & Gert!

 2. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol