Grote grazers en honden krijgen ieder hun eigen plek in Dorent
Volledig scherm
Grote grazers en honden krijgen ieder hun eigen plek in Dorent © Dieter Nijs

Hoogdag voor grote grazers en iets kleinere honden in natuurgebied Dorent

ZemstHoogdag voor vele dieren in en rond Zemst. In natuurgebied Dorent werd een hondenzone geopend. Ook zullen paarden mogen grazen in een zone in het gebied. 

 1. Sterrenchef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheidsjaar dwarsboomde”
  PREMIUM
  Elewijt

  Sterren­chef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheids­jaar dwarsboom­de”

  Na 32 jaar achter het fornuis van restaurant Kasteel Diependael in Elewijt te hebben gestaan, gaat topchef Noël Neckebroeck (65) eind juni met pensioen. 22 jaar lang had hij een Michelinster en vandaag pronkt hij nog steeds met een 16/20 in de culinaire gids GaultMillau, maar over drie weken sluiten Noël en zijn vrouw Rita (65) een belangrijk hoofdstuk in hun leven af. “Gelukkig mogen we nu nog even de deuren openen.”
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Syriëstrijdster alweer vrij 3 weken na veroordeling: “Onbegrijpelijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden.”
  Vilvoorde

  Syrië­strijd­ster alweer vrij 3 weken na veroorde­ling: “Onbegrij­pe­lijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden.”

  De Brusselse Kamer van inbeschuldigingstelling heeft de teruggekeerde Syriëstrijdster Noura Firoud vrijgelaten onder voorwaarden. Firoud was op 3 juni door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf, en de rechtbank had toen haar onmiddellijke aanhouding bevolen. Firoud ging echter in beroep tegen dat vonnis en is nu vrijgelaten in afwachting van haar proces in beroep. Burgemeester Hans Bonte verwacht geen problemen. “Onze diensten en politiemedewerkers zijn op de hoogte en zullen de nodige opvolging doen zoals dat hoort.”