Gemeentehuis Zemst
Volledig scherm
Gemeentehuis Zemst © Google Maps

Gemeente Zemst rekent energiekost deels door aan huurders van gemeentelijke zalen

zemstGemeente Zemst gaat een deel van de energiekosten bij verhuurde zalen doorrekenen aan diegene die de zaal huurt. Dat is in hoofdzaak dus aan plaatselijke verenigingen. De maatregel gaat in vanaf 1 oktober.

 1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Mechelen

  HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

  Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.
 2. 25 jaar geleden richtten ze jeugdhuis mee op, nu begeleiden Ineke en Ilse nieuw bestuur van Blizzard: “Weer meer jeugd in Melsbroek houden”
  PREMIUM
  Melsbroek

  25 jaar geleden richtten ze jeugdhuis mee op, nu begeleiden Ineke en Ilse nieuw bestuur van Blizzard: “Weer meer jeugd in Melsbroek houden”

  Een dikke maand nadat het vorige bestuur van jeugdclub Blizzard in Melsbroek afscheid nam, is er een doorstart voor het jeugdhuis. En dat is te danken aan Ineke Godts en Ilse Deroover. Opvallend, want zij stonden 25 jaar geleden mee aan de wieg van het jeugdhuis. Nu begeleiden ze twee nieuwe, jonge bestuursleden. “Het is niet de bedoeling dat wij de boel overpakken, maar we willen dat Blizzard een toekomst heeft”, klinkt het.