De Hasseltse scouts konden finaal terecht op een terrein in Hofstade.
Volledig scherm
De Hasseltse scouts konden finaal terecht op een terrein in Hofstade. © Marc Baert

Gemeente Zemst en landbouwer schieten Hasseltse jeugdbeweging die kamp in Durbuy in water ziet vallen te hulp

Zemst/HasseltDe Pater Damiaanscouts van Hasselt hebben hun tenten opgetrokken op een veld van een landbouwer langs de Zemstsesteenweg in Hofstade. Het gaat om een noodoplossing, want vorige week zagen ze hun kamp in Durbuy letterlijk in het water vallen. De gemeente Zemst en de landbouwer schoten de jeugdbeweging daarop ter hulp.

  1. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
    PREMIUM
    LEUVEN/STEENOKKERZEEL

    Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

    Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.