Het gemeentehuis van Zemst.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Zemst. © Lukas

Gemeente stelt klimaatambities voor: CO2-uitstoot op grondgebied moet met de helft dalen tegen 2030

ZemstHet schepencollege van Zemst wil dat de CO2-uitstoot op het grondgebied tegen 2030 met de helft daalt. Daarnaast engageert de gemeente zich als organisatie om de eigen CO2-uitstoot tegen datzelfde jaar met negentig procent te verlagen.

 1. “Kustlijn aflopen was te kort voor ons, dus we deden er alle havens bij”: vier Grimbergse vrienden lopen dubbele marathon langs kust
  PREMIUM
  grimbergen, de kust

  “Kustlijn aflopen was te kort voor ons, dus we deden er alle havens bij”: vier Grimbergse vrienden lopen dubbele marathon langs kust

  Dat Grimbergenaren Wannes, Daan, Willem en Jelle steeds op zoek zijn naar de volgende sportieve uitdaging, is licht uitgedrukt. “We liepen in januari samen de muur van Geraardsbergen twintig keer op en af in de sneeuw. Onderweg naar huis bedachten we een volgend plan, een dubbele marathon lopen langs de Belgische kustlijn”, vertelt Wannes ons. Zo gezegd, zo gedaan: dit weekend waagden de vier vrienden zich aan het huzarenstukje. Aan het avontuur hielden ze een grote glimlach én veel spierpijn over. En ook nu stopt het niet: het volgende zotte idee ligt al op tafel.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"