Gemeente geeft noodlijdende curlingclub renteloze lening van 50.000 euro
ElewijtHet schepencollege van Zemst heeft beslist om Curling Club Zemst een renteloze lening van 50.000 euro te geven als gevolg van de coronacrisis. Door de verplichte sluiting van de enige curlinghal van ons land en de hoge energiekosten in de hal, raken de reserves van de club op. De gemeente gaat daarom akkoord om een renteloze lening te geven, al hangen er wel enkele voorwaarden aan vast.
Delen per e-mail
“Als club hebben we op eigen kosten deze eerste curlinghal van het land gebouwd in Elewijt, maar staan we ook in voor de operationele kosten en onderhoudskosten”, zegt Tom van Waterschoot van Curling Club Zemst. “Vandaag moeten we nog heel wat leningen afbetalen, terwijl we geen inkomsten meer genereren nu onze clubwerking volledig stil ligt door het coronavirus. In de eerste lockdown konden we die periode nog met onze eigen reserves overbruggen, maar die geraken stilaan op. We hebben het ijs inmiddels al laten smelten om de hoge energiekosten naar beneden te halen, maar de andere kosten en afbetalingen van leningen blijven wel doorlopen.”
Unieke infrastructuur
En dus trok de club haar stoute schoenen aan om financiële hulp bij de gemeente aan te vragen. Die gaf uiteindelijk haar akkoord voor een renteloze lening van 50.000 euro, die in 48 maanden tijd terugbetaald moet worden. “Het gaat hier om een unieke infrastructuur met een bovenlokaal karakter”, zegt sportschepen Tim Borteel (sp.a). “Aan de renteloze lening hebben we evenwel enkele voorwaarden gekoppeld. Zo moet de jeugdwerking bijvoorbeeld uitgebreid worden en dat tegen democratische prijzen.”
Bij de curlingclub is men uitermate tevreden met de renteloze lening. “We zijn de gemeente bijzonder dankbaar en willen zelf ook vol inzetten op de jeugdwerking”, verduidelijkt Tom van Waterschoot. “Daarnaast zullen we – zodra we groen licht krijgen om onze werking te hervatten – meteen starten met het aanmaken van het ijs. Twee weken later zouden we de deuren dan opnieuw kunnen openen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bad of douche? Dit zijn de voor- en nadelen
-
Vilvoorde Hoofdverpleger polikliniek Frank Brants zwaait af: “Onze rots in de branding met droge humor, dat was hij”
De medewerkers van de polikliniek van AZ Jan Portaels willen hun ex-collega Frank Brants vieren. “Na een carrière van veertig jaar bij ons, is het jammer om in tijden van corona afscheid te moeten nemen.” -
Humbeek “Dieren zo dumpen, dat kan toch niet?” Hanen bebloed en onderkoeld gevonden in kartonnen doos
Verontwaardiging bij Zorgboerderij Huppeldepup uit Grimbergen. Ellen, die de boerderij runt, vond twee hanen onderkoeld en bebloed in kartonnen dozen langs de weg. -
-
Intel mag niet langer processors leveren aan Huawei
-
Melsbroek Burgemeester en federaal parlementslid sturen brief naar Jambon met vraag oudste C-130 te beschermen
Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) en federaal parlementslid Theo Francken (N-VA) hebben de daad bij het woord gevoegd en partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om de oudste C-130 van België te beschermen. Daarmee hopen ze het legertransportvliegtuig alsnog in Melsbroek te houden. Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) wil het toestel een pensioen in Bevekom geven. -
Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen. -
PREMIUM
Vilvoorde DPD bouwt nieuwe hub naast R0 in Vilvoorde: “Per jaar zullen 60 miljoen pakjes door sorteermachine vliegen”
Online bestellen en thuis een pakje geleverd krijgen, het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. DPD, de grootste pakketbezorger van Europa zet voor zijn operaties in België zijn definitieve en enige centrale hub - oftewel sorteercentrum - in Vilvoorde. Ze staan gekend om hun milieubewuste aanpak en kenden afgelopen jaar een enorme groei. Wij spraken met CEO Silvio Mestdagh (63).