Bart Noëth en Anja Verschaeren kregen allebei een boete op de Zemstsesteenweg. Die eerste vecht de boete aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Noëth en Anja Verschaeren kregen allebei een boete op de Zemstsesteenweg. Die eerste vecht de boete aan. © Marc Baert

Geflitste automobilisten vechten boete in tijdelijke zone 30 aan: “Paddenoverzetactie was afgelopen, maar gemeente haalde borden nog niet weg”

ZemstIn Zemst vechten tientallen mensen een snelheidsboete aan die ze kregen nadat ze begin april op de Zemstsesteenweg geflitst werden. De gedupeerden vinden dat ze onrechtmatig beboet werden omdat de tijdelijke snelheidsverlaging voor de paddenoverzetactie volgens hen niet meer geldig was. Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) weerlegt dat. Maar wat nu? Moeten de boetes betaald worden?

 1. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
  PREMIUM
  Mechelen/Hofstade

  Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

  “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.
 2. Twee fietsers botsen langs Kolonel Begaultlaan
  LEUVEN/BOORTMEERBEEK

  Twee fietsers botsen langs Kolonel Begault­laan

  In de Kolonel Begaultlaan in Wilsele zijn dinsdagochtend even voor acht uur twee fietsers met elkaar in aanrijding gekomen. Ze geraakten gewond toen ze op het fietspad tegen mekaar reden en tegen de vlakte gingen. Een 43-jarige man uit Heverlee liep enkele snijwonden op aan een hand en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De tweede fietser, een dertiger uit Boortmeerbeek hield aan het ongeval enkele schaafwonden over aan armen, benen en in het gezicht. Hij wenste geen overbrenging naar het ziekenhuis.