Illustratiebeeld gemeentehuis van Zemst.
Volledig scherm
Illustratiebeeld gemeentehuis van Zemst. © Lukas

Extra steun voor buurt- en straatfeesten in de vorm van Z-cheques

ZemstBuurt- en straatfeesten krijgen al enkele jaren een subsidie van 175 euro van de gemeente Zemst, maar dit jaar krijgen ze nog extra ondersteuning. Zo schenkt de gemeente de organisatoren nog eens 150 euro extra in de vorm van Z-cheques.

 1. Nieuw gemeentedecreet leidt nu ook tot politieke malaise in Boortmeerbeek: “Nieuwe coalitie? Er zijn gesprekken lopende”
  PREMIUM
  BOORTMEERBEEK

  Nieuw gemeentede­creet leidt nu ook tot politieke malaise in Boortmeer­beek: “Nieuwe coalitie? Er zijn gesprekken lopende”

  De politieke hoogspanning in Boortmeerbeek dreigt een kookpunt te bereiken nu er plannen op tafel liggen om de huidige coalitie van burgemeester Karin Derua (Open Vld) met Vooruit te verbreken. Open Vld zelf zou vragende partij zijn, waardoor Derua niet meteen hoeft te vrezen voor haar post. Voormalig burgervader Michel Baert, die recent als onafhankelijke ging zetelen, dreigt wel het kind van de rekening te worden. “Ik dacht eraan om te stoppen, maar deze situatie sterkt me alleen maar om verder te doen.”
 2. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
  PREMIUM
  Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

  Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

  De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”