De dorpskern in een straal van 1 kilometer rond De Schranshoeve wordt onder de loep genomen.
Volledig scherm
De dorpskern in een straal van 1 kilometer rond De Schranshoeve wordt onder de loep genomen. © Lukas

Circulatieplan moet Eppegem autoluwer en leefbaarder maken

Om de dorpskern van Eppegem autoluwer en leefbaarder te maken, stelt het schepencollege een bureau aan dat een circulatieplan moet opmaken. Bedoeling is om op termijn van iedere dorpskern zo’n circulatieplan op te stellen.

2 reacties

 • Koen Vercammen

  3 jaar geleden
  soms vraag je je af of zoiets zelfs wel komt van de mensen die er wonen en hoe zulke dingen beslist worden. Is er dan 1 persoon die geklaagd heeft of zijn het er 100 ? Het probleem is daar trouwens het aantal geparkeerde auto's in de regio, doe die weg en alles is opgelost
 • Marie Claire Fransen

  3 jaar geleden
  Laat die dorpjes zoals ze zijn! Geen ring rondom.
 1. Natuurpunt roept op om niet langer invasieve exoten ‘terug te geven aan natuur’: “Ze vormen net bedreiging voor inheemse dieren”
  Machelen/Houtem

  Natuurpunt roept op om niet langer invasieve exoten ‘terug te geven aan natuur’: “Ze vormen net bedreiging voor inheemse dieren”

  Natuurpunt MaViSt (Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel) heeft de voorbije weken in de Bomputten in Houtem en in het waterbekken in Machelen al verschillende invasieve exoten uit het water gehaald. Het gaat onder meer om geelwangschildpadden en rode Amerikaanse rivierkreeften. De dieren werden in het water gedropt, maar vormen een bedreiging voor de natuur.