Illustratiebeeld gemeentehuis Zemst.
Volledig scherm
Illustratiebeeld gemeentehuis Zemst. © Lukas

CD&V wil dat gemeente Natuurpunt financieel steunt bij asbestsanering wandelpad, maar schepencollege kiest voor andere steun

ZemstNatuurpunt Zemst heeft vorige week op eigen kosten asbestafval geruimd in het wandelpad in het Dalemansbos, waarop oppositiepartij CD&V de gemeente vroeg om de natuurbeweging financieel te steunen. Het schepencollege besloot dat evenwel niet te doen. “Want anders kan iedereen met kosten op zijn privégrond bij ons komen aankloppen”, klinkt het. “Gemeenteraadsleden hebben wel de crowdfunding van Natuurpunt gesteund.”

 1. Senioren uit acht gemeenten trekken voor sportdag naar Dinant
  Bonheiden/Zemst/Haacht/Putte/Steenokkerzeel/Boortmeerbeek/Tremelo/Keerbergen

  Senioren uit acht gemeenten trekken voor sportdag naar Dinant

  De sportdiensten Haacht, Bonheiden, Keerbergen, Tremelo, Putte, Boortmeerbeek, Zemst en Steenokkerzeel organiseerden vandaag een sportdag voor senioren uit hun gemeenten. Een 300-tal deelnemers vertrokken vanochtend met de bus richting Dinant. De senioren konden kiezen uit sportieve activiteiten als kajakken, een wandeltocht, railbike of een bezoek aan de Citadelle met boottocht voor in de voormiddag. Na de lunch stond er een wandeltocht op het programma.
 2. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
  PREMIUM
  Ganshoren

  INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

  De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”