Het Buurtpad in Zemst werd donderdag onder een stralende zon ingehuldigd.
Volledig scherm
Het Buurtpad in Zemst werd donderdag onder een stralende zon ingehuldigd. © Lukas

Buurtpad rond woonzorgcentrum Releghem op maat van mensen met dementie

Rond woonzorgcentrum Releghem in Zemst is donderdagmiddag het Buurtpad officieel ingewandeld. De rolstoeltoegankelijke route staat stil bij dementie.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Zemst op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Zemst op dinsdag 20 oktober

  In Zemst zijn er op één dag 19 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 18. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 136 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zemst op 585 te liggen. Omdat Zemst meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren.