.
Volledig scherm
. © photo_news

Auto uitgebrand langs E19

Op de E19 richting Antwerpen is maandagnamiddag ter hoogte van Zemst een wagen uitgebrand op de pechstrook. Niemand raakte gewond.

 1. Stad wacht niet op nieuwe sportprotocollen: nu al verbod op alle outdoor sporten waarbij geen 1,5 meter bewaard kan worden
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Stad wacht niet op nieuwe sportproto­col­len: nu al verbod op alle outdoor sporten waarbij geen 1,5 meter bewaard kan worden

  Eind deze week maakt de Vlaamse regering de nieuwe sportprotocollen bekend, maar nu al heeft Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) alle sporten waarbij sporters geen anderhalve meter kunnen bewaren verboden wanneer die in stedelijke infrastructuur uitgeoefend worden. Daardoor kan er in Vilvoorde dus geen dubbelspel tennis of padel gespeeld worden, terwijl dat in de buurgemeenten wel nog mag.
 2. Vrachtwagenchauffeur legt positieve drugtest af
  Kampenhout

  Vrachtwa­gen­chauf­feur legt positieve drugtest af

  De lokale politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) heeft vorige week deelgenomen aan de provinciale actieweek tegen rijden onder invloed van alcohol of drugs. De controle spitste zich toe op bestuurders van zware voertuigen en leerlingenvervoer. In totaal werden 101 bestuurders aan een controle onderworpen. Ter hoogte van Kampenhout-Sas legde een vrachtwagenbestuurder een positieve drugtest af. De test werd afgenomen nadat er bij het openen van het portier een sterke cannabisgeur waargenomen werd. De bestuurder moest zijn rijbewijs voor een periode van vijftien dagen inleveren.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Zemst op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Zemst op dinsdag 20 oktober

  In Zemst zijn er op één dag 19 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 18. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 136 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zemst op 585 te liggen. Omdat Zemst meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Mama van twee jonge kindjes, maar toch slaagt Joyce (28) erin om eerste thriller uit te brengen
  Steenokkerzeel

  Mama van twee jonge kindjes, maar toch slaagt Joyce (28) erin om eerste thriller uit te brengen

  Luiers verversen, eten maken, haar twee jonge kindjes in bad steken en ondertussen ook nog een boek schrijven: de 28-jarige Joyce Augustyns uit Steenokkerzeel heeft er enkele hectische maanden op zitten, maar is vandaag wel de fiere auteur van de thriller ‘Ooit moeten we kleur bekennen’. “Mijn vriendinnen snappen niet hoe ik met twee kleine kindjes de tijd vond om dit boek te schrijven”, aldus Joyce.