Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

“Alles mag weg...behalve de wagen. Die is voor de kleinkinderen”, sprak Jules op zijn sterfbed. 43 jaar later is de wagen terug in Hofstade

HofstadeEen speciaal moment voor een speciale wagen met een nog specialer verhaal. Na 1200 dagen afwezigheid kwam de DKW van de familie Michiels als nieuw terug aan in Hofstade. “Een erg emotioneel moment”, aldus Tijs, wiens grootvader als laatste wens had dat de wagen voor de kleinkinderen bewaard bleef. Zoveel decennia later blijkt de auto nog steeds enkele geheimen met zich mee te dragen. “Ik rust niet tot ik alles weet”, lacht een trotse kleinzoon.

 1. Nieuwe buurtschool in Strombeek: “Innige samenwerking tussen Vlaamse Regering en gemeentebestuur”
  PREMIUM
  Strombeek-Bever

  Nieuwe buurt­school in Strombeek: “Innige samenwer­king tussen Vlaamse Regering en gemeentebe­stuur”

  Strombeek-Bever zal over enkele jaren een school rijker zijn. De Vlaamse Regering bouwt samen met scholengroep SCOOP een nieuwe kleuter- en lagere school op een terrein dat eigendom is van de gemeente. Dat hebben alle betrokken partijen vanmiddag op een persconferentie uit de doeken gedaan. Het kinderdagverblijf Villa Rijckendael zal moeten verhuizen, de villa in kwestie wordt gesloopt.
 2. Bestelwagen op bedrijventerrein vat vuur
  Mechelen

  Bestelwa­gen op bedrijven­ter­rein vat vuur

  De Mechelse brandweer is vrijdagochtend moeten uitrukken naar een bedrijventerrein in Mechelen-Noord. Na een ongeval vatte daar een bestelwagen vuur. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar het voertuig brandde wel volledig uit. Gewonden vielen er niet. Vermoedelijk vatte de bestelwagen vuur na een technisch defect. De politiezone Rivierenland benadrukt dat de brand los staat van de recente aanslagen met molotovcocktails op zowel het Mechelse gerechtsgebouw als tegen het Huis van de Mechelaar.