Chiro Eppegem in Chiny, toen er van infecties nog geen sprake was.
Volledig scherm
Chiro Eppegem in Chiny, toen er van infecties nog geen sprake was. © Chiro Eppegem

40 van 160 kampgangers ziek: Chiro Eppegem keert huiswaarts door bacteriële infectie

eppegem (zemst)Alle leden en een deel van de leiding van Chiro Eppegem staat vanavond vroegtijdig thuis. Een bacteriële infectie bij een vierde van de kampgangers zorgde ervoor dat de jeugdbeweging zich genoodzaakt ziet drie dagen eerder dan gepland huiswaarts te keren.

 1. Kinderdagverblijf KaDeeke slaakt noodkreet door aanhoudend personeelstekort: “Ouders moeten vaak elders opvang zoeken”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Kinderdag­ver­blijf KaDeeke slaakt noodkreet door aanhoudend personeels­te­kort: “Ouders moeten vaak elders opvang zoeken”

  Kinderdagverblijf KaDeeke van Zorgbedrijf Vilvoorde trekt aan de alarmbel. “We moeten bijna standaard één dag per week een leefgroep sluiten omdat we te weinig personeel hebben. Dit is al sinds oktober 2021 aan de gang en geraakt maar niet opgelost”, klinkt het bij Elke Lauwers. “Maar aan kwaliteit inboeten, doen we zeker niet mee.”
 2. Sportmuseum verlaat strandgebouw, al blijven collectiestukken wel bewaard in Hofstade: “Tijd om te herbronnen”
  PREMIUM
  Hofstade

  Sportmuse­um verlaat strandge­bouw, al blijven collectie­stuk­ken wel bewaard in Hofstade: “Tijd om te herbronnen”

  De eerste Olympische fakkel, de spikes waarmee Tia Hellebaut goud pakte en een fiets van Eddy Merckx: die pronkstukken zullen niet langer te zien zijn in het sportmuseum in het domein Sport Vlaanderen in Hofstade. Het museum verlaat het strandgebouw namelijk. De ruim 30.000 collectiestukken blijven er wel bewaard. “Het gebouw heeft 20 jaar goed dienst gedaan, maar nu is het tijd voor iets anders”, klinkt het.