Familie overleden alpinist (21) ontroerd nadat bankkaart 27 jaar later wordt teruggevonden
Volledig scherm
PREMIUM
Familie overleden alpinist (21) ontroerd nadat bankkaart 27 jaar later wordt teruggevonden © rv

27 jaar na dood van jonge alpinist (21) vindt klimmer zijn bankkaart terug: “Alsof Jurgen ons een teken geeft”

ZemstLiefst 27 jaar nadat de jonge alpinist Jurgen Andries (21) uit Zemst om het leven kwam bij een ongeval in het Mont Blancmassief, heeft zijn familie onwaarschijnlijk nieuws gekregen. Een Nederlandse bergbeklimmer vond onlangs tijdens zijn tocht aan de voet van de Grandes Jorasses een stuk plastic. Het bleek de bankkaart te zijn die Jurgen op zak had toen hij de dodelijke val maakte. “Plots staat het verleden weer aan de deur, al zijn we nooit echt gestopt met aan hem te denken”, klinkt het verbluft.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.