Bij de rellen in Hofstade vielen 200 jongeren de politie aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de rellen in Hofstade vielen 200 jongeren de politie aan. © VTM

200 opgehitste jongeren vallen politie aan: wat zaterdag in Blankenberge gebeurde, maakten ze 9 jaar geleden ook in Hofstade mee

De hallucinante beelden van Brusselse jongeren die zich zaterdag op het strand van Blankenberge tegen de politie keerden, doen terugdenken aan de massale vechtpartij van negen jaar geleden in het Bloso-domein in Hofstade. Toen vielen 200 amokmakers de politie aan. Agenten moesten zelfs dekking zoeken in hun dienstvoertuig. Na die rellen veranderde er heel wat ten goede, al bleef het de voorbije jaren nog af en toe onrustig.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Zemst op dinsdag 20 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Zemst op dinsdag 20 oktober

    In Zemst zijn er op één dag 19 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 18. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 136 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zemst op 585 te liggen. Omdat Zemst meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.