Het was genieten vandaag in de Tunnellaan. Al was er ook wel wat gemor over het onkruid in de goot van de straat.
Volledig scherm
Het was genieten vandaag in de Tunnellaan. Al was er ook wel wat gemor over het onkruid in de goot van de straat. © Kristof Vereecke

Zon en gezelligheid troef tijdens Open Straatjesdag (en helaas ook wat gemor over onkruid)

ZelzateOpen Straatjesdag en een zonnige zondag, het blijft een garantie op succes. In maar liefst zeven buurten in de kanaalgemeente moest de auto vandaag wijken voor volkse gezelligheid op straat.

 1. Rapper moet zich verantwoorden voor dode albinopython in kanaal Gent-Terneuzen: “Die uit onze videoclip verblijft levend en wel bij opvangcentrum voor reptielen”
  PREMIUM
  Zelzate

  Rapper moet zich verantwoor­den voor dode albinopy­thon in kanaal Gent-Terneuzen: “Die uit onze videoclip verblijft levend en wel bij opvangcen­trum voor reptielen”

  Rapper Presta (25) moet zich verantwoorden bij de politie voor een foto met een viermeterlange albinopython op zijn Instagramaccount. Bijna een maand geleden werd een gelijkaardig exemplaar uit het kanaal Gent-Terneuzen gevist. De rapper wordt ervan verdacht het dier gedood en gedumpt te hebben. “Een misverstand”, volgens Presta. “Het exemplaar van de foto werd gebruikt voor mijn nieuwste clip en verblijft bij de vzw SOS Reptiel in Ichtegem. Het dier leeft nog en is in opperbeste conditie. Dit is gewoon pijnlijk toeval.”
 2. Broeckaert knalt Zelzate voorbij Ronse: “Belangrijke driepunter want hebben al tegen mindere ploegen gespeeld”
  voetbal tweede nationale A

  Broeckaert knalt Zelzate voorbij Ronse: “Belangrij­ke driepunter want hebben al tegen mindere ploegen gespeeld”

  SK Ronse blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen en daardoor onderaan hangen. De troepen van coach Rios gingen met het kleinste verschil onderuit tegen een stug Zelzate. Roy Broeckaert bezorgde de Meetjeslanders een derde overwinning op rij. De groenhemden hielden al evenveel keer de nul. Ze nestelen zich ook meer en meer bovenaan het klassement.