De tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate.
Volledig scherm
PREMIUM
De tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate. © Kristof Vereecke

Zelzatetunnel en Debbautstunnel verbruiken jaarlijks evenveel energie als 850 gezinnen: windmolen en zonnepanelen op komst

ZelzateDe Zelzatetunnel en Debbautstunnel op de E34 in Zelzate moeten binnenkort verlicht en verlucht worden door energie die opgewekt wordt door een nieuwe windmolen en 5.000 vierkante meter zonnepanelen. Broodnodig, want de tunnels vreten evenveel energie als 850 gezinnen. Een pilootproject voor Vlaanderen.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Fusiekoorts in Kaprijke en rest van Meetjesland? “Deze zomer kan alles in stroomversnelling geraken”
  PREMIUM
  Kaprijke/Meetjesland

  Fusie­koorts in Kaprijke en rest van Meetjes­land? “Deze zomer kan alles in stroomver­snel­ling geraken”

  Staat Kaprijke aan de vooravond van een gemeentefusie? De gemeenten Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Zelzate hebben alvast een studie rond het thema besteld, en in veel scenario’s speelt Kaprijke een cruciale rol. Tegen de zomer moeten de studieresultaten gekend zijn, en kan alles in een stroomversnelling komen. Oud-burgemeester Filip Gijssels wil alvast een burgerpanel rond het thema.