Een aantal Zelzatenaren trekt morgen met een volle vrachtwagen hulpgoederen richting Pepinster. Wie nog spullen heeft, kan deze zaterdagochtend nog laten ophalen.
Volledig scherm
Een aantal Zelzatenaren trekt morgen met een volle vrachtwagen hulpgoederen richting Pepinster. Wie nog spullen heeft, kan deze zaterdagochtend nog laten ophalen. © Kristof Vereecke

Zelzatenaren trekken morgen met volle vrachtwagen hulpgoederen naar Pepinster: “Alle spullen zijn nog steeds welkom”

ZelzateEen aantal Zelzatenaren trekt morgen met een volle vrachtwagen hulpgoederen richting Pepinster. Wie nog spullen heeft, kan deze zaterdagochtend nog laten ophalen.

  1. De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

    De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

    Edmond Cocquyt junior, Mong voor de vrienden, speelt dezer dagen een kat-en-muisspel met Filip Watteeuw. Mong, de nachtburgemeester, plaatste vorige week een oude kiosk op het Walter De Buckplein. Filip, de schepen van Publieke Ruimte, liet ze weer weghalen. Die kiosk, die ooit op het plein dienst deed als krantenstal, werd destijds door de stad weggehaald en Mong en zijn kornuiten willen het bouwseltje in ere herstellen. Bij wijze van ludieke rebellie stelt Cocquyt zijn kiosk nu elke dag ergens anders op en verkoopt hij er jenever. In een kleinere versie ernaast verkopen zijn kinderen limonade. Watteeuw stuurt zijn dienders er telkens op uit om dat feest een halt toe te roepen.