De Zelzaatse Toekomstcoalitie van Vooruit en PVDA verdedigde begin juni hun taxshift bij de Raad van State in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zelzaatse Toekomstcoalitie van Vooruit en PVDA verdedigde begin juni hun taxshift bij de Raad van State in Brussel. © rv

Zelzate wint strijd om taxshift bij lokale multinationals: “De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen”

ZelzateDe Raad van State heeft het beroep verworpen van een aantal grote bedrijven tegen het belastingreglement van Zelzate. Hierdoor wordt de bestaande oppervlaktebelasting hervormd zodat multinationals in verhouding zwaarder belast worden dan de plaatselijke kleine ondernemer. “Met dat geld kan de factuur van ongeveer 670 kleine zelfstandigen omlaag, kan de gemeente haar milieu­belasting halveren en in 2024 zelfs afschaffen, en zal de duurdere afvalverwerkingsfactuur niet worden doorgerekend aan de Zelzaatse gezinnen.”

  1. 13 jaar na de moord op zijn zus, moet Philip nu ook zijn zoon Jarne (22) afgeven: “Het leven lachte hem toe maar het noodlot besliste anders”
    PREMIUM
    Ardooie/Sint-Laureins/Maldegem

    13 jaar na de moord op zijn zus, moet Philip nu ook zijn zoon Jarne (22) afgeven: “Het leven lachte hem toe maar het noodlot besliste anders”

    Een verschrikkelijke klap in Maldegem heeft het leven geëist van Jarne Van Laethem uit Ardooie. “Door watergladheid, horen we”, zeggen zijn ouders. “Zijn auto sloeg te pletter tegen een boom, op de slechtst denkbare plek. Hij was op slag dood. We trekken ons een beetje op aan het feit dat hij niet afgezien heeft. Maar de pijn is er niet minder om.”