De provincie Oost-Vlaanderen onderzoekt of het mogelijk is om een warmtenet aan te leggen tussen de site van ArcelorMittal en het centrum van Zelzate.
Volledig scherm
De provincie Oost-Vlaanderen onderzoekt of het mogelijk is om een warmtenet aan te leggen tussen de site van ArcelorMittal en het centrum van Zelzate. © Kristof Vereecke

Zelzate wil eigen groene energie produceren door oprichting energiebedrijf: provincie onderzoekt aanleg warmtenet tussen ArcelorMittal en kanaalgemeente

Zelzate wil in de toekomst eigen energie produceren via de oprichting van een energiebedrijf. Dat energiebedrijf gaat mee participeren in enkele groene energieprojecten in de regio. Eén daarvan is de aanleg van een warmtenet tussen ArcelorMittal en het centrum van de kanaalgemeente. Door burgers mee te laten participeren, hoopt de toekomstcoalitie de energiefactuur voor de gezinnen te doen dalen.

2 reacties

  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Zo zie ik het ook. De gemeenten kunnen beter hun energie in eigen handen nemen. Onafhankelijk van het kluwen dat de politiek ervan gemaakt heeft. Zelf de verantwoordelijkheid dragen om de verwachte milieudoelstellingen te halen, en voor eerlijke prijs. De produktie grotendeels lokaal en met burgerkapitalisatie, los van bekrompen politiek en professioneel beheren.
  • DIMITRI VAN ACKER

    2 jaar geleden
    warmtenetten bestaan In Rusland en de Scandinavische landen al meer dan 50j...waarom moet dit bij ons allemaal zo lang duren ?