Na zonsondergang komen mensen tijdens de ramadan normaal samen om de avondmaaltijd of ‘iftar’ te nuttigen. Het zijn warme ontmoetingsmomenten met buren, vrienden en familie. Door de lockdown is dat onmogelijk.
Volledig scherm
Na zonsondergang komen mensen tijdens de ramadan normaal samen om de avondmaaltijd of ‘iftar’ te nuttigen. Het zijn warme ontmoetingsmomenten met buren, vrienden en familie. Door de lockdown is dat onmogelijk. © Wannes Nimmegeers

Zelzate wil alternatief bieden om samen te komen tijdens de ramadan: “Iftar vanuit uw kot!”

De gemeente Zelzate en enkele lokale organisaties lanceren samen het initiatief ‘Iftar vanuit uw kot’. Volgende week gaat de ramadan van start, maar door de lockdown blijven de deuren van de Zelzaatse moskeeën dicht en er mag niet samen gegeten en gebeden worden. Via ‘Iftar vanuit uw kot’ hopen de initiatiefnemers de lokale moslimgemeenschap een alternatief te bieden in tijden van corona. Tegelijkertijd willen ze ook niet-moslims betrekken bij het gebeuren.

  1. Een volkstheater dat 28 zalen op rij laat vol lopen, wat is het geheim? “Bij ons is het àltijd lachen geblazen”
    Gent

    Een volksthea­ter dat 28 zalen op rij laat vol lopen, wat is het geheim? “Bij ons is het àltijd lachen geblazen”

    Weinig volkstheatergezelschappen in Vlaanderen doen het hen na, misschien zelfs geen énkel. Terwijl andere gezelschappen al blij mogen zijn als ze tien keer volk kunnen trekken met hetzelfde stuk, speelt Compagnie van de Leute in december 28 keer voor een volle zaal, met de vingers in de neus. En dat terwijl ze zonet al negen keer op rij speelden in de geen-Gentse Feesten. Hun geheim? “Het is altijd humor, het is altijd ‘feel good’. En we spelen in de mooiste zaal van de wereld, dat ook, uiteraard.”