Met een nieuw reglement dat slechts 1 standplaats voor ambulante handel per week toelaat, wil Zelzate de eigen middenstand beschermen.
Volledig scherm
Met een nieuw reglement dat slechts 1 standplaats voor ambulante handel per week toelaat, wil Zelzate de eigen middenstand beschermen. © Kristof Vereecke

Zelzate weert foodtrucks en pop-upkramen van Grote Markt: “Moeten onze eigen middenstand beschermen”

Zelzate wil de wildgroei aan foodtrucks en pop-upkramen op de Grote Markt aan banden leggen. Met een nieuw reglement dat slechts één standplaats voor ambulante handel per week toelaat, wil het de eigen middenstand beschermen. Daarnaast hoopt het een aantal ambulante handelaars te overtuigen één van de vele leegstaande winkelpanden langs de Grote Markt te huren voor hun activiteiten.

  1. Vechtersbaas die man schedelbreuk sloeg na wedstrijd van Rode Duivels krijgt drie jaar cel met uitstel: “Zodat je kan blijven werken om het slachtoffer te betalen”
    PREMIUM
    Zelzate/Wachtebeke

    Vechters­baas die man schedel­breuk sloeg na wedstrijd van Rode Duivels krijgt drie jaar cel met uitstel: “Zodat je kan blijven werken om het slachtof­fer te betalen”

    Een Zelzatenaar die op het Jules Persynplein in Wachtebeke deze zomer na de wedstrijd België-Portugal rake klappen had toegebracht aan een 48-jarige man, is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel. De rechter besliste bewust om geen effectieve celstraf uit te spreken, zodat de beklaagde aan het werk kan blijven om het slachtoffer te vergoeden. Die heeft volgens de rechtbank namelijk recht op een schadevergoeding van 12.500 euro. En dat bedrag kan nog oplopen.