Een typisch beeld van Klein Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een typisch beeld van Klein Rusland. © Wannes Nimmegeers

Zelzate vraagt Vlaanderen snel duidelijkheid te scheppen rond toekomst Klein Rusland: “Momenteel bevinden we ons in één grote spreidstand”

ZelzateZelzate vraagt de Vlaamse regering om snel duidelijkheid te scheppen rond de toekomst van de bekende volkswijk Klein Rusland. Aan de ene kant is er een voorkeursbesluit van de Vlaamse regering dat stelt dat de wijk binnen tien jaar moet verdwijnen wegens zogezegd onleefbaar, aan de andere kant is er de vraag van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) om een toekomstplan voor de wijk op te stellen. “Klein Rusland is één grote spreidstand geworden”, zegt burgemeester Brent Meuleman (sp.a). “De bewoners verdienen antwoorden.”

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alternatief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavalsgemeente”
  Assenede

  Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alterna­tief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavals­ge­meen­te”

  Corona trekt overal in Vlaanderen een dikke streep door carnaval, maar in Assenede pakken ze volgende maand toch uit met een coronaproof alternatief. De Werkgroep Carnaval roept alle Assenedenaren op om hun huizen van 10 tot 21 februari uitbundig te versieren. Er wordt een wandeling georganiseerd waarbij je de geschiedenis van carnaval in Assenede kan ontdekken, en er komt een coronaproof rondrit door het dorp.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"