Martha Dhaese op haar 91ste verjaardag omringd door haar kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Martha Dhaese op haar 91ste verjaardag omringd door haar kinderen. © RV

Zelzate neemt afscheid van eerste vrouwelijke gemeenteraadslid Martha D’Haese: “Ze was heel haar leven enorm geëngageerd”

ZelzateZelzate neemt komende donderdag afscheid van Martha D’haese (91). Martha was in 1964 het eerste vrouwelijke gemeenteraadslid van de kanaalgemeente en peetmoeder van de befaamde Laureys-clan. Zo zette ze maar liefst tien kinderen op de wereld. Haar zoon Rik Laureys trad in haar voetsporen en schopte het vorige legislatuur tot OCMW-voorzitter, maar ook heel wat van haar andere nakomelingen zijn erg sociaal geëngageerd in Zelzate en omstreken. “Ons mémé heeft ons altijd het goede voorbeeld gegeven!”

 1. Laatste 30 Roma wonen in krotten in Aziëstraat, maar moeten ook daar weg: “Het is niet eerlijk, wij weten niet waar naartoe”
  PREMIUM
  Gent

  Laatste 30 Roma wonen in krotten in Aziëstraat, maar moeten ook daar weg: “Het is niet eerlijk, wij weten niet waar naar­toe”

  Het integratieproject voor Roma aan de Lübecksite is opgestart, en lijkt vlot te verlopen. Alle Roma die in september 2019 hadden aangegeven in het project te willen instappen, wonen nu in de containers. Maar aan de Aziëstraat blijven nog een 30-tal mensen achter, waaronder ook kinderen. Zij willen ook nog naar de Lübecksite, maar mogen niet. “Binnen 2 weken moeten we hier weg, maar we weten niet waarheen”, zeggen ze.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"