Zelzate deelt een hele kerstvakantie vrijetijdsboxen uit.
Volledig scherm
Zelzate deelt een hele kerstvakantie vrijetijdsboxen uit. © Kristof Vereecke

Zelzate leent tijdens kersvakantie gratis vrijetijdsboxen uit: “Hier vervelen we ons niet!”

ZelzateZelzate deelt deze kerstvakantie, in samenwerking met Uit De Marge en Samenlevingsopbouw, vrijetijdsboxen uit. De boxen zitten vol leuke speel-en doe-activiteiten voor tijdens de kerstvakantie. “Dit project wil gezinnen coronaveilig aan het spelen krijgen, nu het vrijetijdsaanbod door de coronamaatregelen beperkt is”, zegt schepen van Jeugd Steven De Vuyst (PVDA).

 1. Werkgroep Dekolonisering wil dat stad bepaalde boeken verbiedt maar zover zal het niet komen: “Nee, we halen Pippi Langkous niet uit de bib”
  gent

  Werkgroep Dekolonise­ring wil dat stad bepaalde boeken verbiedt maar zover zal het niet komen: “Nee, we halen Pippi Langkous niet uit de bib”

  Na een participatietraject van anderhalf jaar is de Werkgroep Dekolonisering met een 31 bladzijden tellend document op de proppen gekomen. Daarin staan te verwachten zaken, maar ook hallucinante passages. Zo wordt ervan uitgegaan dat de politie racistisch is, het STAM elitair, en de Gentenaars ‘koloniaal miskweekt’. “Het document is activistisch en scherp geformuleerd, en dat mag. Het is aan ons als stadsbestuur om daar verstandig mee om te gaan", zegt Tine Heyse.
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"