Rita Gorr in haar laatste rol van Gravin in de opera Pikovaya Dama van Pjotr. I. Tsjaikovski in Gent in 2007. Gorr werd geboren in Klein Rusland en krijgt nu misschien ook een straatnaam in haar geboortedorp.
Volledig scherm
Rita Gorr in haar laatste rol van Gravin in de opera Pikovaya Dama van Pjotr. I. Tsjaikovski in Gent in 2007. Gorr werd geboren in Klein Rusland en krijgt nu misschien ook een straatnaam in haar geboortedorp. © Vlaamse Opera/Annemie Augustijns.

Zelzate gaat voor ‘meer vrouw op straat’ en denkt aan wijk met enkel vrouwelijke straatnamen

De oproep van televisie- en radiomaakster Sofie Lemaire om in de toekomst meer vrouwelijke straatnamen in het straatbeeld te introduceren, lijkt in Zelzate niet zonder gevolg te blijven. Zo wil de kanaalgemeente werk maken van een volledige ‘vrouwenwijk’.

2 reacties

 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Komt er ook een wijk met alleen maar mannennamen? Anders noem ik het discriminatie. Positieve discriminatie is OOK discriminatie.
 • Marc Vanginderachter

  2 jaar geleden
  Dat mag en liefst nog zonder veel tamtam om als politicus in de media te kunnen verschijnen. Maar begin aub niet met het wijzigen van straatnamen.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.