Rita Gorr in haar laatste rol van Gravin in de opera Pikovaya Dama van Pjotr. I. Tsjaikovski in Gent in 2007. Gorr werd geboren in Klein Rusland en krijgt nu misschien ook een straatnaam in haar geboortedorp.
Volledig scherm
Rita Gorr in haar laatste rol van Gravin in de opera Pikovaya Dama van Pjotr. I. Tsjaikovski in Gent in 2007. Gorr werd geboren in Klein Rusland en krijgt nu misschien ook een straatnaam in haar geboortedorp. © Vlaamse Opera/Annemie Augustijns.

Zelzate gaat voor ‘meer vrouw op straat’ en denkt aan wijk met enkel vrouwelijke straatnamen

De oproep van televisie- en radiomaakster Sofie Lemaire om in de toekomst meer vrouwelijke straatnamen in het straatbeeld te introduceren, lijkt in Zelzate niet zonder gevolg te blijven. Zo wil de kanaalgemeente werk maken van een volledige ‘vrouwenwijk’.

2 reacties

 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Komt er ook een wijk met alleen maar mannennamen? Anders noem ik het discriminatie. Positieve discriminatie is OOK discriminatie.
 • Marc Vanginderachter

  2 jaar geleden
  Dat mag en liefst nog zonder veel tamtam om als politicus in de media te kunnen verschijnen. Maar begin aub niet met het wijzigen van straatnamen.
 1. Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

  Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

  De Gentse Veerle Devos, destijds bezieler van het toeristisch jongereninfokantoor USE-IT, verhuisde jaren geleden naar Portugal. Ze verkende elk hoekje van haar nieuwe thuisland en viel letterlijk over de verborgen schatten en unieke plekken. Devos, die je met aanstekelijke fascinatie door het land gidst, schreef een boek over Portugal dat ze komende maandag in Gent voorstelt. ‘To Die For Portugal’ is een reisgids met een bijzondere twist.