De voetpaden in Zelzate liggen er niet overal even goed bij.
Volledig scherm
De voetpaden in Zelzate liggen er niet overal even goed bij. © Kristof Vereecke

Zelzate brengt slechte voetpaden in kaart: “Kunnen niet langer wachten”

ZelzateZelzate is momenteel bezig met het in kaart brengen van de toestand van zijn voetpaden. En dat is volgens heel wat inwoners broodnodig.

 1. Gas
  Gent

  Gas

  Het Gentse stadsbestuur heeft groen licht gegeven voor de uitbreiding van de gascentrale van Luminus in Wondelgem. ‘Groen licht’ mag u in deze letterlijk nemen aangezien we met Tine Heyse een groene milieuschepen hebben. Dat zo’n gascentrale heel wat CO2 uitstoot, daar maalt de schepen niet om. Groene Tine, die de LEZ invoerde en wil uitbreiden, beweert dat de CO2 van uw oude auto lager wordt uitgestoten dan die van een gascentrale en dus schadelijker is voor de bewoners van het centrum. Bewoners van Wondelgem - en naargelang de richting van de wind ook heel de Gentse buitenrand - mogen voor haar part wel zachtjesaan stikken. Heyse zegt dat we op hernieuwbare energie moeten inzetten. Meer nog, volgens het Klimaatplan moet Gent tegen 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Hoe dat te rijmen valt met de uitbreiding van een vervuilende gascentrale is me niet duidelijk. Mocht onze minister van Defensie op die manier inzetten op nieuwe militaire evoluties, dan zouden onze soldaten binnenkort weer met knotsen en kruisbogen worden uitgerust. We mogen in Gent nog van geluk spreken dat er geen steenkool in de grond zit of Tine stond al klaar met een helm en een gaslamp. Hernieuwbare energie, mevrouw de schepen, kan in onze contreien uit wind gewonnen worden. Met molens. Als u die gascentrale laat afbreken, creëert u plaats voor hernieuwbare energie. Nu al, niet in een verre onzekere toekomst. Eens temeer voert u beleid vanuit een principe - dat de kerncentrales zo snel mogelijk moeten worden uitgeschakeld - en niet vanuit gezond verstand. U maakt mobiliteit onbetaalbaar en legt boetes op aan kleine vervuilers terwijl u zelf grote vervuilers binnenhaalt. Als u net zoals uw notoire partijgenoot vindt dat ik uw partij in mijn column bash, speel dan niet meer met de Gentenaars hun voeten.
 1. De (h)eerlijke keuken van Salt ’n Pepper: “Hier schuiven we graag echt eens de voetjes onder tafel”
  PREMIUM
  Zelzate

  De (h)eerlijke keuken van Salt ’n Pepper: “Hier schuiven we graag echt eens de voetjes onder tafel”

  Wie het zout is en wie de peper weten we niet, maar feit is dat restaurant Salt ’n Pepper van de twee Zelzaatse zussen Christina en Marina al jaren een vaste waarde is in het centrum van de kanaalgemeente. “Een aanrader”, hoorden we fluisteren op de Grote Markt en daarom gingen we zelf eens de proef op de som nemen. Meer restaurantrecensies vind je in ons dossier.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen