Maar één gespreksonderwerk afgelopen weekend in Zelzate: de nieuwe tweehonderd meter hoge windmolen die Luminus neerpootte op de terreinen van Jan De Nul aan de rand van natuurgebied Canisvliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Maar één gespreksonderwerk afgelopen weekend in Zelzate: de nieuwe tweehonderd meter hoge windmolen die Luminus neerpootte op de terreinen van Jan De Nul aan de rand van natuurgebied Canisvliet. © Pascal Meyvaert

Windmolen torent 135 meter boven Zelzaatse kerktoren uit: “Hopen dat groene voordelen meer doorwegen dan visuele impact”

ZelzateMaar één gespreksonderwerk afgelopen weekend in Zelzate: de nieuwe tweehonderd meter hoge windmolen die Luminus neerpootte op de terreinen van Jan De Nul aan de rand van natuurgebied Canisvliet. De komst van de mastodont doet de discussie tussen voor- en tegenstanders opnieuw volop oplaaien en dan moet nog begonnen worden aan een tweede gelijkaardig exemplaar dat nog dichter bij de woonkern staat.

 1. AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhuizen moeten wachten
  Gent

  AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhui­zen moeten wachten

  Het AZ Jan Palfijn kan maandag eindelijk starten met het vaccineren van het eigen personeel. In het UZ Gent kregen al 800 personeelsleden een prik, maandag volgen er nog 120. Andere ziekenhuizen blijven intussen op hun honger zitten, en dat valt niet overal in goede aarde. Maar de regie van wie wanneer vaccins krijgt, ligt volledig in handen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf