Links: de jarige Diano. Rechts: mama Sandra tijdens de opkuiswerken.
Volledig scherm
Links: de jarige Diano. Rechts: mama Sandra tijdens de opkuiswerken. © RV/Dylan Vermeulen

Wie stuurt jarige Diano (12) een kaartje? “Zondag reed er een auto in ons huis en Diano is nog wat onder de indruk. Door corona is het sowieso al een feestje in mineur”

ZelzateAfgelopen zondag boorde een wagen zich in de woning van Sandra Van Hecke en Andy Heijens. Vrijdag viert hun zoon Diano zijn twaalfde verjaardag. Maar dat wordt niet de verjaardag waarop hij gerekend had. “Er is corona, maar Diano is ook nog erg onder de inruk van het ongeval”, zegt mama Sandra. Om het toch nog een beetje een fijne dag te maken, roept Sandra op haar zoon vrijdag een kaartje te sturen.

 1. 
Burgemeester en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsverbod
  PREMIUM
  Gent

  Burge­mees­ter en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsver­bod

  Wat vorige vrijdag in de Overpoortstraat in Gent is gebeurd, kan en mag niet opnieuw gebeuren. De politie en de stad verdedigen de aanpak die er was, maar zullen in de toekomst ook op vrijdag meer agenten inzetten in de feeststraat. De Overpoort afzetten en identiteitscontroles doen aan de ‘inkom’ is geen optie. “Maar als er relschoppers geïdentificeerd worden, kunnen we hen wel een plaatsverbod opleggen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
 2. Acht buurtwegen dreigen omvorming R4-Oost (tijdelijk) op de helling te zetten: “Het afschaffen van een buurtweg moet het algemeen belang dienen, dat kan je in dit geval bezwaarlijk stellen”
  PREMIUM
  Zelzate

  Acht buurtwegen dreigen omvorming R4-Oost (tijdelijk) op de helling te zetten: “Het afschaffen van een buurtweg moet het algemeen belang dienen, dat kan je in dit geval bezwaar­lijk stellen”

  Maandag buigt de gemeenteraad zich over de afschaffing van acht buurtwegen. Die lopen gedeeltelijk door het toekomstige tracé van de R4-Oost. Zonder het afschaffen van de buurtwegen kan Vlaanderen in principe niet starten met de omvorming van de R4-Oost. De meerderheid van de gemeenteraad lijkt echter niet echt geneigd de buurtwegen af te schaffen, waardoor de huidige plannen en timing van de omvorming van de R4-Oost serieus op de helling komen te staan.