Het waterpeil in het kanaal Gent-Terneuzen staat opnieuw te laag.
Volledig scherm
Het waterpeil in het kanaal Gent-Terneuzen staat opnieuw te laag. © KVZ

Waterpeil in kanaal Gent-Terneuzen te laag door aanhoudende droogte

Het waterpeil in het kanaal Gent-Terneuzen staat door de aanhoudende droogte opnieuw te laag. Zo worden komende nacht twee van de drie sluizen in Terneuzen gestremd voor het scheepvaartverkeer.

0 reacties

 1. Student-ondernemers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtballonnen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”
  Gent

  Stu­dent-onderne­mers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtbal­lon­nen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”

  Twee Gentse student-ondernemers, Thomas Lissens (23) en Eduardo Pires Fernandes (23), vieren het einde van corona met een ongeziene stunt. Ze organiseren zondag spectaculaire DJ-sets... in twee luchtballonnen, terwijl ze over Gent vliegen. Live zal je daar niks van horen, zo’n ballon vliegt minstens 300 meter hoog. Maar het evenement wordt wel uitgezonden op schermen op verschillende terrassen.
 2. Omwonenden van Schelde opnieuw massaal gestoken door knijten: na jaren aanmodderen kan er nog steeds geen water door rivier
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg / Destelbergen

  Omwonenden van Schelde opnieuw massaal gestoken door knijten: na jaren aanmodde­ren kan er nog steeds geen water door rivier

  “Twee keer per week gaan we water door de Schelde stuwen, om zo de knijten en hun eitjes weg te spoelen, en de knijtenplaag te bestrijden.” Dat beloofden de stad en de Vlaamse Waterweg op 11 mei. Een maand later gebeurde dat nog geen enkele keer, en worden de mensen opnieuw massaal gestoken. “Er ligt te veel slib”, luidt het excuus.