Volledig scherm

Wanneer de sloop zo snel moet gaan dat de schilderijtjes gewoon aan de slaapkamermuur blijven hangen

ZelzateDe kunst van het leven, dat zou de titel kunnen zijn van het tafereeltje dat vandaag in de Markstraat ontstond nadat een aannemer bij de sloop van een oud pand de schilderijtjes gewoon aan de slaapkamermuur liet hangen.

 1. Na Blauwe Kiosk op Kouter dreigt weer iconisch stadsgezicht te verdwijnen: huurders kunnen torenhoog standgeld van frituur op Vrijdagmarkt niet langer betalen
  PREMIUM
  Gent

  Na Blauwe Kiosk op Kouter dreigt weer iconisch stadsge­zicht te verdwijnen: huurders kunnen torenhoog standgeld van frituur op Vrijdag­markt niet langer betalen

  Elke Gentenaar kent Frituur Jozef. Daarom niet per se de naam, maar wel het uitzicht: het omgebouwde chaletje op wielen op de Vrijdagmarkt. De kans is groot dat dat pareltje binnenkort verdwijnt. De huurders kunnen hun torenhoge standgeld niet meer betalen, en de stad eist de ontruiming van de plaats. “Maar dat probleem dateert al van voor corona”, reageert de stad.
 2. Gevaarlijk precedent: horeca van Sint-Baafsplein wil zélf Gentse Feesten op het plein organiseren.
  PREMIUM
  Gent

  Gevaarlijk precedent: horeca van Sint-Baafsplein wil zélf Gentse Feesten op het plein organise­ren.

  De horecazaken van het Sint-Baafsplein zijn naar het stadhuis gestapt met een voorstel om zélf Gentse Feesten op het plein te organiseren, als Gentse Feesten eindelijk weer mogelijk zullen zijn. Ze willen de plaats innemen van de vzw Onder de Draak, die daar al 20 jaar organisator is. Het is een bom waar het stadsbestuur al langer voor vreest, want er is geen wettelijke basis om een plein aan de ene of andere speler toe te kennen.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?