Vrienden vissen dode slang van vier meter uit kanaal Gent-Terneuzen: “Normaal vissen we hier op paling, maar zo’n groot exemplaar hebben we nog nooit boven gehaald”

ZelzateHet was een vangst die ze niet meteen verwachtten bij een dagje vissen in het kanaal Gent-Terneuzen. Drie vrienden hebben maandag rond de middag een dode slang van bijna vier meter uit het water gehaald. Hoe het beest er terechtkwam, is nog een raadsel. De gemeente Zelzate wil alvast laten onderzoeken hoe de slang aan zijn einde kwam.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Nieuw cultuurhuis wordt polyvalent gebouw voor alle Zelzatenaren: “Hier kan geluid niet naar buiten”
  PREMIUM
  Zelzate

  Nieuw cultuur­huis wordt polyvalent gebouw voor alle Zelzatena­ren: “Hier kan geluid niet naar buiten”

  Binnenkort wordt langs de Assenedesteenweg werk gemaakt van een nieuw polyvalent gebouw voor het verenigingsleven. Dat gebouw moet CC De Brug vervangen. De vroegere parochiezaal was compleet verloederd en werd recent afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe winkel- en recreatiesite. Het nieuwe gebouw moet een antwoord bieden op de vroegere geluidsoverlast in de buurt.