Vrienden vissen dode slang van vier meter uit kanaal Gent-Terneuzen: “Normaal vissen we hier op paling, maar zo’n groot exemplaar hebben we nog nooit boven gehaald”

ZelzateHet was een vangst die ze niet meteen verwachtten bij een dagje vissen in het kanaal Gent-Terneuzen. Drie vrienden hebben maandag rond de middag een dode slang van bijna vier meter uit het water gehaald. Hoe het beest er terechtkwam, is nog een raadsel. De gemeente Zelzate wil alvast laten onderzoeken hoe de slang aan zijn einde kwam.

  1. Geert Asman (45), eerste PVDA-schepen in Vlaanderen, neemt na hartinfarct afscheid van ambt: “Mijn job als huisarts vraagt al mijn energie”
    PREMIUM
    Zelzate

    Geert Asman (45), eerste PV­DA-sche­pen in Vlaanderen, neemt na hartin­farct afscheid van ambt: “Mijn job als huisarts vraagt al mijn energie”

    Geert Asman neemt definitief afscheid als eerste schepen van de gemeente Zelzate. Hij wil zich naar eigen zeggen concentreren op zijn taak als arts bij Geneeskunde voor het Volk. Asman werd momenteel al vervangen door partijgenoot Dirk Goemaere (70) nadat hij op 19 mei een hartinfarct deed tijdens het fietsen. Asman, die ooit de allereerste PVDA-schepen was van Vlaanderen, blijft wel op post als gemeenteraadslid en wordt ook voorzitter van de Zelzaatse PVDA.