Leerlingen van alle Zelzaatse school plantten op 8 maart 2018 samen een Vredesboom.
Volledig scherm
Leerlingen van alle Zelzaatse school plantten op 8 maart 2018 samen een Vredesboom. © Kristof Vereecke

Vredesboom is dood

De Vredesboom, een fiere zomereik die op 8 maart door de Zelzaatse scholieren werd aangeplant op het pleintje tussen de Oude Westragel en de Suikerkaai, is dood. De gemeente wil in het najaar een nieuwe boom aanplanten.

0 reacties

 1. Alles over het Gentse nachtleven in nieuwe podcast: “Onze stad is heel bescheiden, maar ze verdient haar plaats naast Berlijn of Amsterdam”
  Gent

  Alles over het Gentse nachtleven in nieuwe podcast: “Onze stad is heel bescheiden, maar ze verdient haar plaats naast Berlijn of Amsterdam”

  ‘De Nacht’. Zo heet de podcast - mét wandeling - die vanaf morgen te beluisteren is, en ons 3 maanden lang wekelijks zal meeslepen in het Gentse nachtleven. Niet alleen het huidige, ook dat van de ruige jaren ‘80 en ‘90. “Wij zien het als de perfect voorbereiding op de heropening van dat nachtleven, dat nu al ruim een jaar stilligt", aldus initiatiefnemers Ben Van Alboom en Bart Meyskens.
 2. Burgerinitiatieven rond Gravensteen laten zich niet afschepen: “Wij willen kaarten op tafel, anders komen er acties”
  Gent

  Burgerini­ti­a­tie­ven rond Graven­steen laten zich niet afschepen: “Wij willen kaarten op tafel, anders komen er acties”

  Nu de storm rond de Vooruit gaan liggen is, is er ook nog dat andere dossier dat de Gentenaars maar moeilijk slikken: het toegankelijk maken van het Gravensteen. Een gat in de omwalling en een paviljoen, voor veel Stroppendragers voelt het als een schop tegen de schenen. De groep ‘bekende Gentenaars’ en de actiegroep SOS Gravensteen vonden elkaar, en strijden nu samen verder.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen