Dagelijks denderen er vrachtwagens door Zelzate-centrum, maar wel steeds minder.
Volledig scherm
Dagelijks denderen er vrachtwagens door Zelzate-centrum, maar wel steeds minder. © Kristof Vereecke

Vrachtwagensluis begint na vijf jaar eindelijk vruchten af te werpen : Bijna halvering van aantal vrachtenwagens in centrum

Het aantal vrachtwagens dat elk jaar door Zelzate-centrum dendert, is bijna gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Puyenbroeck die statistieken bijhoudt sinds de invoering van de vrachtwagensluis. Zo werden in 2018 nog 1.733 vrachtwagenchauffeurs op de bon geslingerd, in de eerste tien maanden van dit jaar waren dat er ‘maar’ 630.

0 reacties

 1. “Fier om te kunnen zeggen dat ik Free Record Shop overleefd heb”: kleine multimediastore l’Obcédé van Michael Brandt bestaat al 25 jaar tussen grote ketens
  PREMIUM
  Zelzate/Moerbeke-Waas

  “Fier om te kunnen zeggen dat ik Free Record Shop overleefd heb”: kleine multimedia­sto­re l’Obcédé van Michael Brandt bestaat al 25 jaar tussen grote ketens

  Multimediastore l’Obcédé viert deze maand zijn 25ste verjaardag. Zaakvoerder Michael Brandt (44) staat er al twintig jaar achter de toog en zag niet alleen zijn winkel, maar ook de rest van het multimedialandschap evolueren. “De opkomst van de megastores, het internet,…. Sommige klanten hebben mijn winkel al tientallen keer failliet geklaard, maar in tegenstelling tot Free Record Shop bestaat l’Obcédé nog altijd.” Meer nog: het is drukker dan ooit. “Binnenkort ga ik een magazijn kopen.”
 2. Inwoners Molenstukken voeren protest tegen omvorming R4-Oost op: “Voor de leefbaarheid van onze wijk willen we ver gaan”
  PREMIUM
  Zelzate

  Inwoners Molenstuk­ken voeren protest tegen omvorming R4-Oost op: “Voor de leefbaar­heid van onze wijk willen we ver gaan”

  “Onze kinderen gezond, hier R4 onder de grond”, dat is de niet mis te verstane boodschap van de inwoners van de wijk Molenstukken. Volgens hen houdt Vlaanderen te weinig rekening met de leefbaarheid van hun buurt bij de omvorming van de R4-Oost. Die komt dan bijna in hun achtertuin te liggen. Nochtans verkocht de gemeente de bouwgrond destijds in een ‘autoluwe en gezinsvriendelijke’ wijk.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser