Dagelijks denderen er vrachtwagens door Zelzate-centrum, maar wel steeds minder.
Volledig scherm
Dagelijks denderen er vrachtwagens door Zelzate-centrum, maar wel steeds minder. © Kristof Vereecke

Vrachtwagensluis begint na vijf jaar eindelijk vruchten af te werpen : Bijna halvering van aantal vrachtenwagens in centrum

Het aantal vrachtwagens dat elk jaar door Zelzate-centrum dendert, is bijna gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Puyenbroeck die statistieken bijhoudt sinds de invoering van de vrachtwagensluis. Zo werden in 2018 nog 1.733 vrachtwagenchauffeurs op de bon geslingerd, in de eerste tien maanden van dit jaar waren dat er ‘maar’ 630.

0 reacties

  1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.