Rune en Lizanne pronken met hun diploma's.
Volledig scherm
Rune en Lizanne pronken met hun diploma's. © Kristof Vereecke

Van topleerlingen gesproken: Lizanne is 'jonge filosofische pen van Vlaanderen’, Rune haalt goud op Junior Olympiade Natuurwetenschappen

Zelzate/WachtebekeDe leerlingen van Sint-Laurens Secundair Onderwijs uit Zelzate en Wachtebeke gooien de laatste dagen hoge ogen. Zo mag Lizanne Rogiest uit het zesde jaar Economie-Wiskunde zich voortaan de ‘filosofische pen van Vlaanderen’ noemen en won Rune De Clercq dan weer goud op de Junior Olympiade Natuurwetenschappen.

  1. De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

    De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

    Edmond Cocquyt junior, Mong voor de vrienden, speelt dezer dagen een kat-en-muisspel met Filip Watteeuw. Mong, de nachtburgemeester, plaatste vorige week een oude kiosk op het Walter De Buckplein. Filip, de schepen van Publieke Ruimte, liet ze weer weghalen. Die kiosk, die ooit op het plein dienst deed als krantenstal, werd destijds door de stad weggehaald en Mong en zijn kornuiten willen het bouwseltje in ere herstellen. Bij wijze van ludieke rebellie stelt Cocquyt zijn kiosk nu elke dag ergens anders op en verkoopt hij er jenever. In een kleinere versie ernaast verkopen zijn kinderen limonade. Watteeuw stuurt zijn dienders er telkens op uit om dat feest een halt toe te roepen.