Kaat Vanherck met de eerste fles van 'De Drie Sjarels'.
Volledig scherm
Kaat Vanherck met de eerste fles van 'De Drie Sjarels'. © Kristof Vereecke

Stokerij Eenvoud brengt ode aan legendarisch toneelgezelschap met nieuwe kruidenlikeur ‘De Drie Sjarels’

ZelzateZaterdag bottelde Stokerij Eenvoud de eerste flessen van haar nieuwe kruidenlikeur ‘De Drie Sjarels’. De naam is een verwijzing naar een legendarisch Zelzaats toneelgezelschap, de likeur zou niet misstaan in de betere après-skibar. “Dit moest een hit worden op kerstmarkten”, zegt Kaat Vanherck van Stokerij Eenvoud. “Maar gelukkig smaakt het even goed na een koude winterse wandeling in de natuur.”

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alternatief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavalsgemeente”
  Assenede

  Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alterna­tief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavals­ge­meen­te”

  Corona trekt overal in Vlaanderen een dikke streep door carnaval, maar in Assenede pakken ze volgende maand toch uit met een coronaproof alternatief. De Werkgroep Carnaval roept alle Assenedenaren op om hun huizen van 10 tot 21 februari uitbundig te versieren. Er wordt een wandeling georganiseerd waarbij je de geschiedenis van carnaval in Assenede kan ontdekken, en er komt een coronaproof rondrit door het dorp.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre