“Er worden steeds meer betekenisvolle stappen gezet om grensoverschrijdend goederen-en personenvervoer tussen Gent en Terneuzen mogelijk te maken”, zegt Steven De Vuyst.
Volledig scherm
“Er worden steeds meer betekenisvolle stappen gezet om grensoverschrijdend goederen-en personenvervoer tussen Gent en Terneuzen mogelijk te maken”, zegt Steven De Vuyst. © Wannes Nimmegeers

Steven De Vuyst (PVDA): “Op koers om Zelzate op de ‘rails’ te krijgen”

ZelzateVolgens schepen en volksvertegenwoordiger Steven De Vuyst (PVDA) zit Zelzate op koers om binnen afzienbare tijd een eigen station te krijgen. Dat laat hij weten nadat hij minister van mobiliteit en NMBS Georges Gilkinet (Ecolo) aan de tand voelde via een schriftelijke vraag.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) mochten maandenlang inwonen bij Hugo (67): “Ik was een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”
  PREMIUM

  Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) mochten maanden­lang inwonen bij Hugo (67): “Ik was een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”

  Hugo Schaeck (67), een gepensioneerde tandarts uit Hansbeke, wierp zich het afgelopen jaar op als echte pater familias voor Anna (30) en dochtertje Milana (4). Hij bood de Oekraïense oorlogsvluchtelingen een thuis aan, in zijn eigen woning. “Nee, Anna hoefde niet in het huishouden te helpen. Al ben ik wel blij dat ze af en toe mijn hemden streek”, glimlacht Hugo. Geniet van een hartverwarmend dubbelinterview... maar eerst wil kleine Milana toch nog wat kwijt.
  Deinze