Steven De Vuyst bracht deze ochtend zijn stem uit in Zelzate-West.
Volledig scherm
Steven De Vuyst bracht deze ochtend zijn stem uit in Zelzate-West. © Kristof Vereecke

Steven De Vuyst (PVDA): “Hopen op een verrassing in Oost-Vlaanderen”

Met Steven De Vuyst (PVDA) heeft Zelzate voor het eerst sinds lang opnieuw een lijsttrekker voor het federaal parlement in zijn rangen. De Vuyst trok deze ochtend samen met zijn collega-gemeenteraadsleden naar de stembus in Zelzate-West. Er kan nog tot 14 uur gestemd worden in de kanaalgemeente. 

 1. Gent klaar voor heropenen van winkels: “We voorzien maximumcapaciteit en tellingen op drukste winkelas”
  Gent

  Gent klaar voor heropenen van winkels: “We voorzien maximumca­pa­ci­teit en tellingen op drukste winkelas”

  Het stadsbestuur heeft zaterdag de spelregels vastgelegd voor de winkels, die dinsdag weer open mogen. “Winkelketens zullen mee moeten toezien op de wachtrijen buiten, en op de drukste winkelas gaan we het aantal aanwezigen tellen", zegt middenstandsschepen Sofie Bracke (Open Vld). “Ook bekijken we een ‘shopbarometer’, zodat we via sociale media communiceren dat de stad ‘vol’ is, om mensen te waarschuwen.”
 2. Opvallende cijfers: in Gent stierven dit jaar nauwelijks meer mensen dan vorig jaar. UZ Gent waarschuwt: “Er blijven wel mensen zwaar ziek worden”
  PREMIUM
  Gent

  Opvallende cijfers: in Gent stierven dit jaar nauwelijks meer mensen dan vorig jaar. UZ Gent waarschuwt: “Er blijven wel mensen zwaar ziek worden”

  Met de COVID-19-pandemie lijkt het duidelijk dat er dit jaar veel meer mensen zullen sterven dan het voorbije jaar. Toch lijkt dat in Gent niet het geval. Er blijkt, met 74 mensen méér die dit jaar gestorven zijn tussen maart en eind oktober tegenover dezelfde periode in 2019, opmerkelijk weinig ‘oversterfte’ te zijn in de Arteveldestad. Een verklaring is er daarvoor niet. Het UZ Gent waarschuwt wel dat wij Gentenaars zeker niet ongevoelig zijn voor het virus. Er liggen nog steeds meer mensen in het ziekenhuis dan op de piek van de eerste golf.
 1. Windmolen torent 135 meter boven Zelzaatse kerktoren uit: “Hopen dat groene voordelen meer doorwegen dan visuele impact”
  PREMIUM
  Zelzate

  Windmolen torent 135 meter boven Zelzaatse kerktoren uit: “Hopen dat groene voordelen meer doorwegen dan visuele impact”

  Maar één gespreksonderwerk afgelopen weekend in Zelzate: de nieuwe tweehonderd meter hoge windmolen die Luminus neerpootte op de terreinen van Jan De Nul aan de rand van natuurgebied Canisvliet. De komst van de mastodont doet de discussie tussen voor- en tegenstanders opnieuw volop oplaaien en dan moet nog begonnen worden aan een tweede gelijkaardig exemplaar dat nog dichter bij de woonkern staat.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis