Het team van Start Op! aan de boorden van het kanaal Gent-Terneuzen op de terreinen van 'De Loods' in Zelzate
Volledig scherm
Het team van Start Op! aan de boorden van het kanaal Gent-Terneuzen op de terreinen van 'De Loods' in Zelzate © Kristof Vereecke

‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professioneel leven”

ZelzateWie tussen de 18 en 30 jaar is en op zoek naar werk, maar nood heeft aan een extra duwtje in de rug, kan voortaan terecht bij ‘Start Op!’. “We ondersteunen jongeren voor wie de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te groot is”, vertelt Karlien Van Hecke. “Dat kan in ons atelier in Zelzate of met begeleiding van een jobcoach. Meestal is het zelfs een combinatie van.”

  1. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
    Gent

    Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

    Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).