Archiefbeeld: In het weekend is het traditioneel aanschuiven achter Nederlandse nummerplaten aan de Zelzaatse tankstations.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: In het weekend is het traditioneel aanschuiven achter Nederlandse nummerplaten aan de Zelzaatse tankstations. © Kristof Vereecke

“Slimme Zeeuws-Vlaming tankt altijd in België”: benzine bij ons 35 cent per liter goedkoper dan in Nederland

ZelzateWie benzine wil tanken in Zelzate moet tegenwoordig opnieuw aanschuiven achter een treintje Nederlandse nummerplaten. Benzine is in Nederland aan de pomp al snel 35 cent per liter duurder dan bij ons en dat lokt de tanktoeristen opnieuw massaal de grens over. Belgen die op diesel rijden kunnen trouwens beter de omgekeerde beweging maken.

 1. Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minardschouwburg
  Gent

  Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minard­schouw­burg

  Om het met de woorden van Luk De Bruyker te zeggen: “We gaan ons geen twee jaar laten muilkorven.” En dus stelt de Minard een Gentse Feestenprogramma voor, zélfs al zijn er eigenlijk geen Gentse Feesten. “We hebben ons programma binnen, maar we hebben ook een deeltje buiten, met dank aan het Knaldrangfonds”, zegt theaterdirecteur Nathalie De Neve. “Het buitengedeelte gaat door op de speelplaats van Sint-Barbara.”
 2. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg

  Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

  De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.