De Katse scouts lanceerden met veel trots hun nieuwe bouwplannen.
Volledig scherm
De Katse scouts lanceerden met veel trots hun nieuwe bouwplannen. © Pascal Meyvaert

Scouts lanceren bouwplannen aan vooravond Katse Feesten: “Willen thuis creëren voor heel Zelzate-West”

De Katse scouts hebben grote bouwplannen. Op hun terrein langs de Assenedesteenweg willen ze gloednieuwe lokalen bouwen. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele gemeenschap van Zelzate-West. Zo willen ze buiten de scoutswerking het gebouw ter beschikking stellen van derden. Met het project is zo’n 350.000 euro gemoeid. Geld dat de Katse scouts bijeen willen krijgen via overheidssteun en crowdfunding.

0 reacties

  1. 25 jaar geleden crashte er een luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk. “Het blijft de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
    PREMIUM
    Gent

    25 jaar geleden crashte er een luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk. “Het blijft de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

    Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.