Archiefbeeld: Bij de vorige heropening van de horeca klonken burgemeester Brent Meuleman (sp.a) en schepen van lokale economie Isabel Dellaert (sp.a) samen op een terrasje.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Bij de vorige heropening van de horeca klonken burgemeester Brent Meuleman (sp.a) en schepen van lokale economie Isabel Dellaert (sp.a) samen op een terrasje. © Kristof Vereecke

“Parkeren en terrassen vanaf morgen hand in hand op Grote Markt”: Gemeente verleent horeca-uitbaters toestemming om terras te zetten op middenplein

ZelzateEr zullen vanaf morgen ook terrassen te zien zijn op het middenplein van de Grote Markt. De gemeente zette daarvoor deze ochtend het licht op groen. Het betekent niet dat er niet meer geparkeerd zal kunnen worden. “Het wordt een combinatie van de twee”, zegt schepen van Lokale Economie Isabel Dellaert (Vooruit).

  1. Na jaren van daling, nu weer meer afval in Meetjesland en regio Deinze: “Door corona meer thuis? Dat voel je in de huisvuilzak en aan de glasbol”
    PREMIUM
    Meetjesland/Deinze

    Na jaren van daling, nu weer meer afval in Meetjes­land en regio Deinze: “Door corona meer thuis? Dat voel je in de huisvuil­zak en aan de glasbol”

    De inwoners van het Meetjesland en de streek rond Deinze hebben vorig jaar voor een pak meer afval gezorgd. Elke inwoner zorgde voor gemiddeld 5 kilo meer in de restafvalzak, ook voor 5 kilo meer PMD, 3 kilo meer papier en karton, en ook nog eens 2,5 kilo meer glas. “De reden? We zaten vorig jaar allemaal veel meer thuis, en dat zorgt voor meer thuisafval”, klinkt het.